VDT: STANKOVIC VRATIO “PREDMET SOLANA” KATNICU

 

Stankovic KatnicOdluka specijalnog državnog tužioca da odbaci krivičnu prijavu Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) u predmetu Solana preuranjena je, zbog čega su spisi vraćeni tom organu radi preduzimanja dodatnih radnji u izviđaju, saopšteno je iz Vrhovnog državnog tužilaštva (VDT).

Navodi se da su zbog toga spisi predmeta vraćeni Specijalnom državnom tužilaštvu zbog preduzimanja dodatnih radnji u izviđaju.

“To znači da Specijalno državno tužilaštvo treba da preduzme konkretne, dopunske dokazne radnje u tom predmetu, koje nijesu prethodno sprovedene, kako bi se donijela činjenično i pravno utemeljena odluka”, naveli su iz VDT-a.

Specijalno državno tužilaštvo odbacilo je krajem februara krivičnu prijavu MANS-a podnijetu zbog kredita za čije obezbijeđenje je kao hipoteka bilo stavljeno zemljište Solane „Bajo Sekulić“, jer je nastupila zastarjelost krivičnog gonjenja.

Direktor Istraživačkog centra MANS-a, Dejan Milovac, kazao je ranije da je ta nevladina organizacija u aprilu prošle godine podnijela krivičnu prijavu protiv tadašnjeg direktora Uprave za nekretnine, Mića Orlandića i načelnika njene područne jedinice u Ulcinju, Dževdeta Čaprićija, kao i protiv više osoba iz Prve i Crnogorske komercijalne banke (CKB), koji su omogućili da se nezakonito upiše hipoteka na tom zemljištu.

MANS je u krivičnoj prijavi teretio Orlandića za nesavjesno obavljanje službene dužnosti nadzora, jer je, kao direktor Uprave za nekretnine, morao imati informaciju da njegov podređeni u ulcinjskoj područnoj jedinici vrši krivično djelo tako što nezakonito upisuje hipoteku na zemljište Solane.

„Radi se o nekoliko kredita ukupne vrijednosti od 5,2 miliona EUR, koji su uzeti kod CKB i Prve banke i za koje je kao kolateral stavljeno zemljište koje nije bilo u vlasništvu Solane, odnosno bilo je, a i danas je, vlasništvo države. Solana, odnosno tadašnji vlasnik Eurofond, imao je samo pravo korišćenja i samim tim ni u kom slučaju ta imovina nije mogla poslužiti kao kolateral za obezbjeđenje kredita“, tvrdi Milovac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Islamska zajednica: VEČERAS PRVE TERAVIJE, SJUTRA PRVI DAN POSTA
Islamska zajednica: VEČERAS PRVE TERAVIJE, SJUTRA PRVI DAN POSTA

Iz Islamske zajednice Ulcinja je saopšteno da će večeras u svim ulcinjskim džamijama biti održane prve teravije. To znači da je sjutra, u četvrtak, 23.

Supermarket SARS: AKCIJA “STOP INFLACIJI“
Supermarket SARS: AKCIJA “STOP INFLACIJI“

  Posjetite nas i iskoristite vrhunsku ponudu koju smo spremili za vas! Akcija važi u svim Sars marketima. Akcija na istaknute proizvode važi od 20.03.

Ministarstvo finansija: Predstavnici „Banke Amerike“ i američki investitori posjetili Crnu Goru
Ministarstvo finansija: Predstavnici „Banke Amerike“ i američki investitori posjetili Crnu Goru

Tim Ministarstva finansija i Centralne banke Crne Gore, na čelu sa ministrom Aleksandrom Damjanovićem, sastao se danas sa predstavnicima Korporacije ,,Bank of America“ (BofA), odnosno

Policija: UHAPŠENA OSOBA KOJA JE DVA PUTA OBIJALA PAŠINU DŽAMIJU
Policija: UHAPŠENA OSOBA KOJA JE DVA PUTA OBIJALA PAŠINU DŽAMIJU

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj su rasvijetlili dva slučaja obijanja u Pašinoj džamiji i lišili slobode E.Š. (34) iz Republike Albanije, saopšteno je iz Uprave policije.

Policija – Ulcinj: JEDNA OSOBA UHAPŠENA, ODUZETO 100 KG DROGE
Policija – Ulcinj: JEDNA OSOBA UHAPŠENA, ODUZETO 100 KG DROGE

Službenici Stanice granične policije i Ulcinj su oduzeli oko 97 killograma skanka, te je daljim aktivnostima sa Odjeljenjem bezbjednosti Ulcinj lišena slobode jedna osoba. Naime,