“Vijesti”: Bivši i sadašnji radnici HTP „Ulcinjska rivijera“ na sudu traže više od 250.000 eura

Bivši i sadašnji radnici “Ulcinjske rivijere” tužili su to preduzeće Osnovnom sudu u Ulcinju zahtijevajući isplatu dijela otpremnine i razlike ličnih primanja u postupku vrijednom više od 250 hiljada eura.

To piše u analizi stanja u ulcinjskom hotelijerskom preduzeću, koju je uradilo Ministarstvo turizma, uz preporuku da je rješenje problema prodaja nefunkcionalnog zemljišta na Autobuskoj stanici koje je u svojini “Ulcinjske rivijere”.

“Oko 40 bivših radnika, kojima je prestao radni odnos na osnovu otpremnine, podnijeli su u 2021. i 2022. godini tužbu Osnovnom sudu u Ulcinju radi isplate dijela otpremnine. Takođe, oko 30 radnika koji su i dalje u radnom odnosu, tužili su HTP ‘Ulcinjska rivijera’ na ime isplate razlike ličnih primanja za period od 2009. do 2021. U slučaju okončanja spora u korist radnika, procjenjuje se da visina isplate na ime radnog spora radnika sa svim troškovima može dostići iznos od preko 250.000 eura”, piše u analizi.

Konstatuje se da je kao jedno od rješenja za taj problem prodaja zemljišta na Autobuskoj stanici koje je vlasništvo “Ulcinjske rivijere”, a nije u funkciji.

“Ministarstvo finansija uputilo je dopis izvršnom direktoru, u kojem je objašnjeno da je potrebno donijeti odluku o prodaji zemljišta na Autobuskoj stanici od strane organa upravljanja HTP ‘Ulcinjska rivijera’, te istu dostaviti resornom Ministarstvu turizma”, piše u dokumentu.

Pravni zastupnik “Ulcinjske rivijere”, advokat Branko Lutovac potvrdio je “Vijestima” da je tačno da su pokrenute tužbe više od 60 radnika i to kako onih koji su sada u radnom odnosu, tako i onih koji su napustili firmu Ili ostvarili pravo na penziju.

“Potraživanja se odnose na naknadu štete zbog navodno manje isplaćene zarade, naknadu za prekovremeni rad, neiskorišćene godišnje odmore i rad za vrijeme praznika. Ima potraživanja i po osnovu navodno manje isplaćene otpremnine. Ukupna potraživanja prelaze iznos od 250.000 eura”, kazao je Lutovac.

On je naveo da su postupci u toku pred Osnovnim sudom u Ulcinju i Višim sudom u Podgorici.

“Do sada je okončano samo nekoliko predmeta u kojima su djelimično usvojene tužbe i zahtjevi. Takođe, moja kancelarija podnijela je tužbe i protivtužbe zbog više isplaćene naknade radnicima u sezonskom dijelu godine i ti postupci su u toku”, kazao je Lutovac.

Smatra da je prodaja zemljišta kod Autobuske stanice neophodna.

“Kako zbog navedenih potraživanja radnika, tako i zbog plana investicionog ulaganja, koji je predložio sadašnji menažment firme a sve u cilju poboljšanja turističke ponude na Adi Bojani”, ocijenio je Lutovac.

Radnici koji su podnijeli tužbe protiv “Ulcinjske rivijere”, kao i oni koji su predmet tužbi preduzeća, nijesu bili rasploženi za razgovor na tu temu.

Iz “Ulcinjske rivijere” nezvanično je potvrđeno “Vijestima” da menadžment već nekoliko godina pokušava da riješi taj problem, ali “da to nije još ništa ni blizu završeno”.

U “Ulcinjskoj rivijeri” trenutno je više od 65 zaposlenih radnika. U okviru nje posluju nudistički kamp “Ada Bojana” i auto-kamp “Neptun” na Velikoj plaži, koji je predmet imovinskog spora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Đerić: MANJE SIVE EKONOMIJE U ULCINJU, NEMA SELEKTIVNOSTI U NAŠEM RADU

TV CG, Naši u svijetu: HEROJI NJUJORKA IZ ULCINJA

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Centar za socijalni rad: UZ PODRŠKU PRIVREDNIKA OPREMLJENA POSEBNA PROSTORIJA
Centar za socijalni rad: UZ PODRŠKU PRIVREDNIKA OPREMLJENA POSEBNA PROSTORIJA

U prostorijama Centra za socijalni rad – Područna jedinica Ulcinj u petak je uz pomoć humanih ljudi, donatora (privrednika) iz opštine Ulcinj, adaptirana posebna prostorija koja će se koristiti za

CZIP: Vjetar u leđa nelegalnoj gradnji i uništenju važnih staništa
CZIP: Vjetar u leđa nelegalnoj gradnji i uništenju važnih staništa

Ukoliko bez dozvole gradite objekat koji ugrožava najvažniju koloniju ptica u Ulcinju – ništa ne brinite,  tu su crnogorske institucije da zdušno podrže nelegalni rad! Veoma jasnu i glasnu poruku

Kulturne znamenitosti i baština u funkciji turizma: DIO OKVIRA VAŽAN NA EVROPSKOM NIVOU
Kulturne znamenitosti i baština u funkciji turizma: DIO OKVIRA VAŽAN NA EVROPSKOM NIVOU

Ulcinj je najstariji grad na Jadranu. Na njegovoj teritoriji nalaze se dva antička grada: ulcinjski Stari grad i Šas (Svač). I oni su vazda bili interkulturni, što je najveći društveni kapital ove opštine.

Edukativna radionica: ŠTO ZNATI O ZEMLJOTRESIMA I ŠTO RADITI KADA SE DOGODE
Edukativna radionica: ŠTO ZNATI O ZEMLJOTRESIMA I ŠTO RADITI KADA SE DOGODE

Učenici ulcinjskih osnovnih i srednjih škola su u četvrtak u Velikoj sali Opštine Ulcinj prisustvovali edukativnoj radionici na temu “Sve što nijesmo znali o zemljotresima i šta raditi kada se dogode”.

TO: VEOMA DOBRA POSJETA U ULCINJSKIM HOTELIMA
TO: VEOMA DOBRA POSJETA U ULCINJSKIM HOTELIMA

Na ulcinjskoj rivijeri ovih dana boravi 2826 gostiju, saopšteno je iz Turističke organizacije. Kako se navodi, odlična je posjeta u hotelima, gdje je evidentirano 1.876 turista, dok je u privatnom smještaju