„Vijesti“: DIK će odlučiti o ponavljanju izbora na biračkom mjestu u Ulcinju

Državna izborna komisija (DIK) odlučiće da li će biti ponovljeni izbori na biračkom mjestu br 5 II MZ, iza restorana Palma u Ulcinju, što bi moglo bitno uticati na krajnji rezultat lokalnih izbora održanih u nedjelju, saznaju Vijesti.

OIK se nije izjasnila u zakonskom roku od 24 sata od podnošenja prigovora, koalicije “Za novi početak” (URA, DP, SD, SDP i AA), pa je prema saznanjima tog lista, uputila dopis DIK na izjašnjenje.

U prigovoru koalicije, ističe se da je Birački odbor omogućio jednom građaninu da glasa dva puta – putem pisma i glasanjem na biračkom mjestu.

“Omogućivanje biraču da dva puta glasa samo po sebi predstavlja nezakonitos takve prirode koja povlači poništaj izbora na tom biračkom mjestu“, piše u prigovoru. Takođe, ističu da je važećim proglašen i listić na kome su zaokružene dvije liste.

Moguće ponavljanje izbora, prema riječima sagovornika Vijesti, bila bi u stvari bitka za jedan mandat, koja bi dodatno iskomplikovala ulcinjsku političku scenu.

Članovi OIK iz koalicije Kaplan Mučaj, Radovan Vukmanović, Aleksnadar Gazivoda i Nina Vukoslavčević obavijestili su ranijie danas komisiju da se na osnovu Zakona o izboru odbornika i poslanika, podnijeti prigovor „ima smatrati usvojenim“ jer je danas u 13,50 istekao rok za odlučivanje o njemu.

Nosilac liste kolaicije Omer Bajraktari (URA) kazao je da je prigovor o nepravilnostima na tom biračkom mjestu podnijet juče u 13,50h.

“Rok za izjašnjenje OIK istekao je i prigovor po zakonu mora biti prihvaćen po automatizmu. Dakle, imaćemo vjerovatno nove izbore na tom biračkom mjestu”, kazao je Bajraktari Vijestima.

U zvaničom zapisniku sa današnje sjednice, predsjednik OIK Vladimir Filipović(DPS) konstatuje da su pored konstatnog pozivanja da počne izjašnjavanje povodom podnijetog prigovora, neki stalni članovi stastava komisije, opstruirali rad sjednice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

CEDIS: U PONEDJELJAK I UTORAK BEZ STRUJE DIO OPŠTINE ULCINJ
CEDIS: U PONEDJELJAK I UTORAK BEZ STRUJE DIO OPŠTINE ULCINJ

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je Portalu Ul-info saopšteno da će u ponedjeljak i utorak, 4. i 5. jula, bez struje ostati sljedeća naselja: u

Centar za kulturu: U UTORAK POČINJE 35. “LJETNJA SCENA”
Centar za kulturu: U UTORAK POČINJE 35. “LJETNJA SCENA”

Iz Centra za kulturu saopšteno je da će u utorak 5. jula biti svečano označen početak „Ljetnje scene – Ulcinj 2022“. Otvaranje ovog festivala predviđeno

Podgorica: DRŽAVA VLASNIK SOLANE, AKCIONARI SPREMAJU TUŽBE
Podgorica: DRŽAVA VLASNIK SOLANE, AKCIONARI SPREMAJU TUŽBE

Zemljište Solane, skoro 15 miliona kvadrata, upisano je ove sedmice u katastru kao vlasništvo države Crne Gore, piše “Dan”. Stečajni upravnik Solane Žarko Ostojić kazao

Nikad brže do keša!
Nikad brže do keša!

Vikend vrtoglavih poklona   Stižu pokloni dobrodošlice – BEZ DODATNIH USLOVA – Registruj se na meridianbet.me i na poklon osvajaš 10eur bonusa za sportsko klađenje

TO: NA ULCINJSKOJ RIVIJERI BORAVI PREKO 15 HILJADA TURISTA
TO: NA ULCINJSKOJ RIVIJERI BORAVI PREKO 15 HILJADA TURISTA

Prvog dana jula ove godina na ulcinjskoj rivijeri odmara 15.097 gostiju, saopšteno je iz Turističke organizacije. Kako se navodi, više od trećine gostiju je u