„Vijesti“: DIK će odlučiti o ponavljanju izbora na biračkom mjestu u Ulcinju

Državna izborna komisija (DIK) odlučiće da li će biti ponovljeni izbori na biračkom mjestu br 5 II MZ, iza restorana Palma u Ulcinju, što bi moglo bitno uticati na krajnji rezultat lokalnih izbora održanih u nedjelju, saznaju Vijesti.

OIK se nije izjasnila u zakonskom roku od 24 sata od podnošenja prigovora, koalicije “Za novi početak” (URA, DP, SD, SDP i AA), pa je prema saznanjima tog lista, uputila dopis DIK na izjašnjenje.

U prigovoru koalicije, ističe se da je Birački odbor omogućio jednom građaninu da glasa dva puta – putem pisma i glasanjem na biračkom mjestu.

“Omogućivanje biraču da dva puta glasa samo po sebi predstavlja nezakonitos takve prirode koja povlači poništaj izbora na tom biračkom mjestu“, piše u prigovoru. Takođe, ističu da je važećim proglašen i listić na kome su zaokružene dvije liste.

Moguće ponavljanje izbora, prema riječima sagovornika Vijesti, bila bi u stvari bitka za jedan mandat, koja bi dodatno iskomplikovala ulcinjsku političku scenu.

Članovi OIK iz koalicije Kaplan Mučaj, Radovan Vukmanović, Aleksnadar Gazivoda i Nina Vukoslavčević obavijestili su ranijie danas komisiju da se na osnovu Zakona o izboru odbornika i poslanika, podnijeti prigovor „ima smatrati usvojenim“ jer je danas u 13,50 istekao rok za odlučivanje o njemu.

Nosilac liste kolaicije Omer Bajraktari (URA) kazao je da je prigovor o nepravilnostima na tom biračkom mjestu podnijet juče u 13,50h.

“Rok za izjašnjenje OIK istekao je i prigovor po zakonu mora biti prihvaćen po automatizmu. Dakle, imaćemo vjerovatno nove izbore na tom biračkom mjestu”, kazao je Bajraktari Vijestima.

U zvaničom zapisniku sa današnje sjednice, predsjednik OIK Vladimir Filipović(DPS) konstatuje da su pored konstatnog pozivanja da počne izjašnjavanje povodom podnijetog prigovora, neki stalni članovi stastava komisije, opstruirali rad sjednice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Uruči: FASADE U FOKUSU SARADNJE OPŠTINE ULCINJ I FAKULTETA U TIRANI
Uruči: FASADE U FOKUSU SARADNJE OPŠTINE ULCINJ I FAKULTETA U TIRANI

Studenti pete godine i profesori Fakulteta za arhitekturu i urbanizam (FAU) Politehničkog univerziteta u Tirani boravili su ovog vikenda u Ulcinju. Povod posjete bio je njihov projektantski zadatak za

CEDIS: U SRIJEDU BEZ STRUJE VELIKI DIO OPŠTINE ULCINJ
CEDIS: U SRIJEDU BEZ STRUJE VELIKI DIO OPŠTINE ULCINJ

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je Portalu Ul-info saopšteno da će u srijedu, 30. novembra, bez struje ostati sljedeća naselja: – u terminu od 8 do 15 sati: dio naselja Kolomza,

Meridian Pay: Uplati deposit na Tobacco S Press trafikama i osvoji 20% bonusa!
Meridian Pay: Uplati deposit na Tobacco S Press trafikama i osvoji 20% bonusa!

Svaki bonus je dobar bonus? Kako god bilo, najveći bonusi su ipak omiljeni! Priliku da jedan takav bonus bude uplaćen na Vaš korisnički nalog, ostvarujete na veoma jednostavan način! Odlaskom do najbliže

Savjet za privatizaciju: POŠTUJEMO ODLUKU SUDA, DONIJEĆE SE NOVA ODLUKA ZA SOLANU
Savjet za privatizaciju: POŠTUJEMO ODLUKU SUDA, DONIJEĆE SE NOVA ODLUKA ZA SOLANU

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte Vlade Crne Gore, kojim je predsjedavao premijer Dritan Abazović, je saopštio da se upoznao sa presudom Upravnog suda kojom je poništeno mišljenje Savjeta, po

Gran pri Montenegro: KARATISTI ULCINJA OSVOJILI DRUGO MJESTO
Gran pri Montenegro: KARATISTI ULCINJA OSVOJILI DRUGO MJESTO

Karatisti “Ulcinja” osvojili su drugo mjesto u generalnom plasmanu Internacionalnog karate turnira Gran pri Montenegro u Igalu. Oni su, na ovom turniru na kojem su pobijedili karatisti Bara, osvojili 14