„Vijesti“: DJ I PRODUCENT STEFAN STOJOVIC – TWO S 

 

SS (1)Ulcinjski DJ i producent Stefan Stojović, koji nastupa pod pseudonimom Two S objavio je novu kompoziciju pod nazivom “You”, koja se između ostalog može poslušati i na njegovoj Soundcloud stranici.

Numera koja kombinuje elemente zapadnih i istočnih, modernih i tradicionalnih zvukova dio je kompilacije “Odin” nedavno pokrenute, internacionalne etikete Wildfang Music, na kojoj se našlo još četrnaest šarenolikih traka.

Stojović je u razgovoru sa “Vijestima” otkrio da je imao ponude nekoliko etiketa, a da mu je ova iz Švajcarske bila najprimamljivija i smatra da nije pogriješio jer je Wildfang odradio odličnu promociju.

“Ideja trake nastala je krajem januara ove godine, a završena je u narednih sedam dana. Ono što me inspiriše jesu uglavnom orijentalni vokali, melodije, različite kulture i mjesta. Za ovu traku konkretno inspirisao me vokal koji se moze čuti u istoj, a zvuk trake opisao bih kao spoj emocije i ritma”, objasnio je Stojović.

Kompilacija “Odin” može se čuti na Soundcloud stranici Wildfang Recordsa, a kupiti u svim poznatijim onlajn prodavnicama elektronske muzike kao što su Beatport, Traxxsource i druge.

“You” je na tragu ostalih kompozicija koje je Stojović do sada objavljivao za inostrane etikete kao što su Magician On Duty, Lump Records, The Purr…

Njih karakteriše dubina i ritam daba i orijentalne melodije, koje ih čine u isto vrijeme idealnim i za ples i za “chill”, a mogu se čuti na Stojovićevom Soundcloudu, gdje je ulcinjski DJ nakon lansiranja “You” publiku častio i besplatnom, do sada neobjavljenom numerom “Anathema”.

“Elektronskom muzikom bavim se aktivnije skoro dvije godine. Prvi susret sa elektronskom muzikom bio je kada sam kao dijete u četvrtom ili petom razredu osnovne škole naišao na dupli CD Scootera i za mene je to bilo nevjerovatno otkriće. Od tada se pojačava moje interesovanje za muziku uopšte, posebno elektronsku”, prisjetio se on.

Kad je u pitanju njegova karijera, Stojović se tek zalijeće, sve više privlači pažnju publike i izdavačkih kuća, pa samim tim sve češće nastupa.

Tako je početkom maja publiku zabavljao na predstavljanju izdavačke kuće The Purr u Tivtu, a ovog vikenda ga očekuju dva nastupa u njegovom Ulcinju.

On će u subotu 20. maja od 22 sata dijeliti miks pult sa Bubom i Prikom u “Beach Pubu”, a dan kasnije na istom mjestu će učestvovati u dnevnoj žurci od 15 časova, zajedno sa Lukom Tarleom i ponovo Prikom.

Kako je ljeto vrijeme festivala i žurki, crnogorska publika sigurno će imati još dosta prilika da Stojovića gleda uživo, a možda i van Crne Gore, jer je već nastupao u komšiluku.

“Svaki nastup je poseban i svakom se jednako  radujem , ali od dosadašnjih možda bih izdvojio onaj na beogradskom Dev9t festivalu prošloga ljeta”, ističe on.

Kad su u pitanju planovi za budućnost, Ulcinjan kaže da se trudi da ne planira više već se prepušta trenutku. Ipak, neki planovi, makar okvirni, postoje.

“Više volim da pustim da se stvari događaju spontano. Ono što sigurno mogu da najavim jesu nove trake i izdanja uskoro, kao i nastupi u Crnoj Gori i regionu. U planu su i neki nastupi po Evropi, ali o tome ćemo govoriti u odgovarajućem momentu”, kaže on.

Muzičari treba da se međusobno podržavaju i uče jedni od drugih

Stojović je još jedno u nizu imena koja su isplivala na svjetlost dana sa novim talasom nikad jače elektronske scene u Crnoj Gori.

“Smatram da je trenutna popularnost elektronske muzike u Crnoj Gori zaista velika i to me raduje. Isto tako smatram da je podrška Crne Gore lokalnim muzičarima prijeko potrebna jer je dosta talentovanih i radnih ljudi koji mogu da ostvare značajne domete u muzičkoj industriji. Vjerujem da je potrebno da se  muzičari  u maloj državi kao što je Crna Gora drže zajedno, bez obzira kojim se žanrom bave, a naročito producenti i DJ-evi elektronske muzike, da se međusobno podržavaju i uče jedni od drugih”, uvjeren je on.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Hidrolog Burić: Za eroziju na Adi kriva politika, a ne neznanje
Hidrolog Burić: Za eroziju na Adi kriva politika, a ne neznanje

Za kvalitetno i trajno rješenje erozije na Adi Bojani država Crna Gora ima stručno znanje, ali problem postaje komplikovan kada znanje zavisi isključivo od politike. To je “Vijestima” kazao profesor Mihailo

CEDIS: U PONEDJELJAK I UTORAK BEZ STRUJE DIO OPŠTINE ULCINJ
CEDIS: U PONEDJELJAK I UTORAK BEZ STRUJE DIO OPŠTINE ULCINJ

  Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je Portalu Ul-info saopšteno da će u ponedjeljak i utorak, 27. i 28. juna, bez struje ostati sljedeća naselja: u ponedjeljak, u terminu od 08

U ponedjeljak nastavak sjednice SO: NA DNEVNOM REDU I IZBOR POTPREDSJEDNIKA OPŠTINE
U ponedjeljak nastavak sjednice SO: NA DNEVNOM REDU I IZBOR POTPREDSJEDNIKA OPŠTINE

Predsjednik Skupštine opštine Ulcinj, Ardian Mavriq zakazao je za ponedjeljak, 27.06.2022. godine, u 11:00. časova, nastavak Druge sjednice Prvog redovnog zasijedanja, koja je sa radom počela 17. juna.

UMUCG: U UTORAK U STAROM GRADU KONCERT GITARSKOG DUA NIKČEVIĆ-BULATOVIĆ
UMUCG: U UTORAK U STAROM GRADU KONCERT GITARSKOG DUA NIKČEVIĆ-BULATOVIĆ

  Udruženje mladih umjetnika Crne Gore organizovaće u utorak 28. juna u muzeju Starog grada Ulcinj koncert poznatog crnogorskog gitarskog dua Darka Nikčevića i Srđana Bulatovića u pratnji Earpiece

Fakultet za mediteranske poslovne studije Ulcinj: U TOKU UPIS ZA ŠKOLSKU 2022/23.
Fakultet za mediteranske poslovne studije Ulcinj: U TOKU UPIS ZA ŠKOLSKU 2022/23.

Iz Fakulteta za mediteranske poslovne studije u Ulcinju saopšteno je da je u toku upis na osnovne akademske studije za 2022/23. godinu. Kako se navodi, sve informacije moguće je dobiti u sekretarijatu