Vlada CG: SAUDIJSKA KOMPANIJA ŽELI IZGRADITI RIZORT NA MAVRIJANU

Otvaramo još jednu perspektivu za Ulcinj i siguran sam da ćemo na rtu Mavrijan imati jednu od najvećih investicija, kazao je predsjednik te Opštine Omer Bajraktari.

To je saopšteno na potpisivanju Memoranduma o razumijevanju između Vlade, Opštine Ulcinj i saudijske “Al Shiddi Group” radi sagledavanja mogućnosti razvoja turističkog kompleksa na dijelu rta Mavrijan u Ulcinju.

Sulaiman Al Shiddi, predsjednik Al Shiddi grupacije kazao je da već posluju u BiH te da žele da prenesu svoje iskustvo u Crnu Goru.

“Zahvalni smo za šansu za investiciju na rtu Mavrijan. Ovo je početak i prvi korak za arapske investitore na ovom prostoru”, dodao je on.

Ističe da sve više turista iz tog dijela svijeta dolazi u Crnu Goru te da se nada da će u saradnji sa opštinama i Vladom realizovati ovu investiciju.

Premijer Dritan Abazović naglasio je da je ovo veliki dan za Ulcinj i Crnu Goru.

“Kao plod pređašnjeg sastanka došli smo do ovog potpisivanja Memoranduma. Al Shiddi Grupa je uradila velike projekte u BIH”, navodi Abazović.

On je kazao da je brdo Mavrijan sa tri strane okruženo morem, te da bi se nakon daljih pregovora na toj lokaciji gradio praktično mali grad.

“Na ovaj način se otvara prozor za druge kompanije iz Saudijske Arabije i drugih zemalja, za koje vjerujem da će sve više htjeti da dolaze u Crnu Goru”, ističe on.

Kako kaže, dovode nove brendove i da su svi koji žele da rade fer biznis više nego dobrodošli.

“Tu smo da što prije dođemo do rješenja za lokalitet Mavrijan”, zaključio je Abazović.

 

(Tekst i foto: Vijesti)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Đerić: MANJE SIVE EKONOMIJE U ULCINJU, NEMA SELEKTIVNOSTI U NAŠEM RADU

TV CG, Naši u svijetu: HEROJI NJUJORKA IZ ULCINJA

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Damjanović: NEMA POTREBE DA SE POPIS ODLAŽE
Damjanović: NEMA POTREBE DA SE POPIS ODLAŽE

“Neće biti potrebe za odlaganjem popisa”, izjavio je ministar finansija Aleksandar Damjanović. On je to kazao nakon što je predsjednik popisne komisije Tuzi Nik Đeljošaj, od Vlade zatražio

Dobre vijesti: VELIKI HOTELI ĆE U ULCINJU BITI OTVORENI DO SREDINE DECEMBRA
Dobre vijesti: VELIKI HOTELI ĆE U ULCINJU BITI OTVORENI DO SREDINE DECEMBRA

Na ulcinjskoj rivijeri ovih dana boravi oko sedam hiljada gostiju, što znači da se i krajem septembra nastavlja veoma dobra posjeta. A ona će, izvjesno je, potrajati, jer će, kako saznajemo, veliki hoteli,

Ministarstvio ljudskih i manjinskih prava: MINISTAR GJEKA NA KONFERENCIJI U SKOPLJU
Ministarstvio ljudskih i manjinskih prava: MINISTAR GJEKA NA KONFERENCIJI U SKOPLJU

U prethodnom periodu Crna Gora je uz pomoć evropskih partnera i nevladinih organizacija koje djeluju u Crnoj Gori, unaprijedila život romske populacije, smanjivala društveni jaz u crnogorskom društvu,

Popisna komisija – oglas: U ULCINJU 115 POPISIVAČA, 13 INSTRUKTORA
Popisna komisija – oglas: U ULCINJU 115 POPISIVAČA, 13 INSTRUKTORA

Popisne komisije danas su raspisale Javni oglas za instruktore i popisivače koji će učestvovati u “Popisu stanovništva, domaćinstava i stanova 2023. godine”. Javni oglas traje deset dana od dana objavljivanja

Info sesija: PRIMJENA NANOGICE U SLUČAJU RODNO SENZITIVNOG NASILJA
Info sesija: PRIMJENA NANOGICE U SLUČAJU RODNO SENZITIVNOG NASILJA

U hotelu “Plaza” u petak je održana Info sesija u cilju unaprijeđenja znanja u oblasti rodno senzitivnog nasilja i sprovođenja mjera bezbjednosti zabrane približavanja putem sistema za elektronski nadzor