Vlada Crne Gore: GOTOVO 75.000 EURA ZA SPORTSKI CENTAR I STADION U ULCINJU

U Ulcinju je planirana gradnja sportskog centra i stadiona, a Vlada Crne Gore je na posljednjoj sjednici dala saglasnost za finansijsku podršku ovom projektu.

Kako je saopšteno, Ministarstvu sporta i mladih data je saglasnost da opredijeli 74.481 EUR za izrade studije izvodljivosti za realizaciju ovog projekta.

Iz Vlade su precizrali da ja Zakonom o sportu propisano da Ministarstvo sporta i mladih može finansirati, odnosno sufinansirari gradnju, rekonstrukciju, adaptaciju i opremanje sportskih objekata do 10.000 EUR, dok je za iznose koji premašuju tu cifru neophodna prethodna saglasnost Vlade.

– Ministarstvo sporta i mladih pribavilo je mišljenje Savjeta Agencija za zaštitu konkurencije u kome je istaknuto da ova uplata ne predstavlja mjeru državne pomoći, pod uslovom transparentnosti postupka javne nabavke i nekomercijalnog iskorišićvanja budućeg sportskog objekta – pojašnjeno je u informaciji.

Predsjednik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari se uavgustu sastao sa čelnicima Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG), kada su im predstavili lokacije u vlasništvu Opštine za izgradnju velikog fudbalskog stadiona sa pomoćnim terenima i potrebnom infrastrukturom, na više od 25.000 kvadratnih metara.

Tada je navedeno da će lokalna samouprava raspisati javni poziv za izradu idejnog i glavnog projekta, na osnovu projektnog zadatka za koji su u Federaciji usaglasili sve parametre i standarde UEFA-e.

Iz FSCG su tom prilikom kazali da će Savez biti aktivan i da ni u jednom trenutku neće odlagati finansiranje ovog projekta, te da su sredstva spremna već godinama.

Odmah po završetku glavnog projekta biće potpisan protokol za finansiranje projekta gradnje stadiona, koji će Ulcinj pretvoriti u sportski centar ne samo domaćeg, već i međunarodnog karaktera”, saopšteno je nakon tog sastanka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

CEDIS: I U PETAK BEZ STRUJE DIJELOVI ULCINJA
CEDIS: I U PETAK BEZ STRUJE DIJELOVI ULCINJA

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je Portalu Ul-info saopšteno da će u petak, 9. decembra, u terminu 8 do 15 sati, bez struje ostati sljedeća

Ostvari zaradu bez ikakvih ulaganja!
Ostvari zaradu bez ikakvih ulaganja!

I kad mislite da ne može bolje, može. Bonus dobrodošlice u Meridianu je pojačan! Naime, od 01.09., svi novoregistrovani korisnici meridianbet.me sajta, biće nagrađeni sa

GP URA: KOJE INVESTICIJE SE PLANIRAJU U DRŽAVNOM BUDŽETU ZA NAREDNU GODINU NA TERITORIJI OPŠTINE ULCINJ
GP URA: KOJE INVESTICIJE SE PLANIRAJU U DRŽAVNOM BUDŽETU ZA NAREDNU GODINU NA TERITORIJI OPŠTINE ULCINJ
Hotel “Nobel”: Otvorena izložba “Lavirint duše” Mirka Dragovića
Hotel “Nobel”: Otvorena izložba “Lavirint duše” Mirka Dragovića

U Ulcinju je, u hotelu “Nobel”, u utorak otvorena izložba slika “Lavirint duše” akademskog slikara Mirka Dragovića iz Podgorice. Izložbu su otvorili mr Amer Ramusović,

Meta izabrala Httpool by Aleph za ovlašćenog prodajnog partnera u Crnoj Gori
Meta izabrala Httpool by Aleph za ovlašćenog prodajnog partnera u Crnoj Gori

Podgorica, 1. decembra– Httpool by Aleph i Meta najavili su da će ove dvije kompanije sarađivati u Crnoj Gori u okviru programa ovlašćenih prodajnih partnera