Vlada: NA STANDU CRNE GORE U KANU PREDSTAVILA SE I OPSTINA ULCINJ

 

MIPIM Kan, CHANESMinistarstvo održivog razvoja i turizma ove godine je na sajmu investicija MIPIM u Kanu predstavilo pripremljene projekte i prikazalo investicioni potencijal Crne Gore u oblasti nekretnina.

Iz Ministarstva su kazali da su posjetiocima štanda i potencijalnim investitorima predstavljene aktivnosti koje Vlada sprovodi u cilju turističke valorizacije potencijala sjevernog regiona i ulaganja u izgradnju turističke infrastrukture.

“Posjetioci će moći da se upoznaju i sa podsticajnim mjerama i olakšicama koje investitorima nude lokalne vlasti i država”, dodaje se u saopštenju, koje prenosi Mina biznis.

Delegaciju Crne Gore na sajmu MIPIM, koji se završava danas, predvodi resorni ministar Pavle Radulović.

On je učestvovao na sastanku koji je namijenjen visokim vladinim zvaničnicima i gradonačelnicima kako bi razmijenili ideje i iskustva o potrebama gradova i regija za održivim investicijama.

Radulović je tokom sajma imao niz sastanaka sa graditeljima, planerima prostora i predstavnicima hotelskih operatora, kao i sa potencijalnim investitorima.

“Tokom razgovora sa predstavnicima stranih štampanih medija prisutnih na MIPIM-u Radulović je predstavio turističke i investicione potencijale Crne Gore, kao i ciljane mjere koje Vlada preduzima u stvaranju povoljnih uslova za privlačenje investitora”, saopštili su iz Ministarstva.

Radulović je ocijenio da je razvoj visokokvalitetnog turizma ključna odrednica crnogorskog razvoja, a da je posebna pažnja u velikom dijelu usmjerena na uravnoteženje regionalnog razvoja Crne Gore.

Crna Gora, kako su rekli iz Ministarstva, veliku šansu vidi u razvoju zone Bjelasice i Komova, na kojoj je predviđena realizacija osam novih planinskih rizorta orijentisanih na cjelogodišnje poslovanje, u skladu sa međunarodnim standardima planiranja, izgradnje i upravljanja.

U okviru crnogorskog štanda predstavila se i Opština Ulcinj, kao i kompanije Adriatic Marinas, Azmont Investments i Northstar sa svojim projektima Porto Montenegro, Portonovi i Montrose.

MIPIM je najveći međunarodni sajam nekretnina, koji je poznat po svojoj reputaciji i jedinstvenom prisustvu velikog broja zemalja.

Sajam okuplja najuticajnije donosioce odluka na tržištu nekretnina, omogućavajući prisustvo najvećoj izložbi razvojnih projekata i izvorima kapitala sa svih strana svijeta.

Na MIPIM-u učestvuju investitori, finansijske institucije, hotelske grupe, agencije za nekretnine, najveće konsultantske kompanije u toj oblasti, lokalne vlasti.

MIPIM nudi informacije o tome gdje i kada ulagati u tržišta, kako ući u partnerstva, kao i mogućnost susreta sa ključnim investitorima u neformalnom okruženju.

Ovogodišnji sajam je okupio preko 23 hiljade posjetilaca, profesionalaca iz branše, uključujući više od 5,3 hiljade predstavnika velikih investitora, korporativnih krajnjih korisnika i hotelskih grupa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Abazović: ULCINJ JE NA PRAVOM PUTU
Abazović: ULCINJ JE NA PRAVOM PUTU

“Raduje što smo udruženim snagama preduzeli aktivnosti kako bi sačuvali strateški važne opštinske i državne resurse, kao što su Solana, Valdanos i Ada, ali i iznikli iz pepela nekadašnje simbole grada,

Đukanović: Ulcinj je grad sa kojim se naša savremena Crna Gora s ponosom može predstaviti
Đukanović: Ulcinj je grad sa kojim se naša savremena Crna Gora s ponosom može predstaviti

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom Dana opštine Ulcinj, predsjedniku Opštine Omeru Barjaktariju, predsjedniku Skupštine opštine Ardijanu Mavriću, odbornicima i svim građanima

NVO Drug: Rezultati Literarnog konkursa ,,Govor mržnje nije sloboda govora”
NVO Drug: Rezultati Literarnog konkursa ,,Govor mržnje nije sloboda govora”

Stručna komisija ocijenila je radove Literarnog konkursa ,,Govor mržnje nije sloboda govora” koji je bio raspisan u periodu Decembar–Februar. Literarni konkurs je raspisan u okviru projekta ,,Prepoznaj,

CZIP: Ugrožena najvažnija kolonija ptica u Ulcinju
CZIP: Ugrožena najvažnija kolonija ptica u Ulcinju

Velika kolonija vodenih ptica koja se nalazi u Gornjem Štoju ugrožena je nelegalnim građevinskim radovima koji se odvijaju na svega 50 metara od same kolonije. Najugroženija je, prije svega, jedina kolonija

Ulcinj: RENOVIRANA I OPREMLJENA HITNA POMOĆ
Ulcinj: RENOVIRANA I OPREMLJENA HITNA POMOĆ

U Ulcinju je u petak svečano otvoren Zavod za hitnu medicinsku pomoć koji je renoviran i opremljen savremenom opremom. Na ovaj način zaposleni će imati bolje uslove za rad, a svi pacijenti mogućnost za