Zec: KARISMA I TUI HOCE HTP “ULCINJSKA RIVIJERA” NA 30 GODINA

 

Radomir Mikan ZecHrvatska kompanija Karisma internešnal koja posluje u okviru TUI zainteresovana je da na 30 godina zakupi HTP ,,Ulcinjska rivijera“ i rekonstruiše objekte godinu dana nakon što bi preuzela”, izjavio je izvršni direktor ovog preduzeća Radomir Mikan Zec.

On je Pobjedi kazao i da je Odbor direktora ,,Ulcinjske rivijere“ pozitivno ocijenio interesovnje TUI-a za ovu kompaniju smatrajući to veoma važnim kako za Ulcinj tako i za turizam cijele Crne Gore.

“Odbor direktora je pokrenuo inicijativu da se ide u zakup na 30 godina sa firmom Karisma internešnal, odnosno Karisma hotels Adriatik koja je u sastavu TUI. Na Odboru su bili protiv samo manjinski akcionari jer njima više odgovora da se Ulcinjska rivijera proda kako bi uzeli novac od 37 odsto akcija”, kazao Zec.

On smatra da će i Skupština akcionara Ulcinjske rivijere, poput Odbora direktora, takođe podržati ulazak TUI u ovu ulcinjsku kompaniju, iako se neki manjinski akcionari protive.

“Od juče TUI radi idejne projekte. Već se rade ogledne sobe za četiri i pet zvjezdica, koji treba da se usvoje. Oni se ozbiljno pripremaju za preuzimanje naše kompanije“, kazao je Zec. On je podsjetio da se priprema međunarodni tender na kome je, po njegovim rijećima, Karisma internešnal favorit i koja bi preuzela poslovanje Ulcinjskom rivijerom.

Karisma je nedavno preuzela upravljanje hotelskim riztortom „Ruža vjetrova“.

– Ulaskom TUI u Crnu Goru Ulcinj će vratiti stari sjaj iz sedamdesetih godina, a dovesti turiste i u ostala naša turistička mjesta. Radi se o najvećem turoperatoru, firmi TUI sa 35 miliona turista godišnje, 150 svojih aviona, 13 kruzera, 30 milijardi ukupnog prihoda – kaže Zec.

Oni bi kako najavljuju u pismu o namjerama u prvoj fazi adaptirali i rekonstruisali Veliku plažu i auto kamp „Neptun“, a druga faza bila bi adaptacija Ade Bojane za koju bi idejno rješenje bilo napravljeno iduće godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Opština: NOVI IZGLED ULCINJSKE ČARŠIJE

Predsjendik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari je saopštio da je rekonstrukcija ulcinjske Čaršije projekat koji će potpuno promijeniti centar grada, odnosno dio od Trga maslina pa do Džamije Namazdjah. “Najbitniji dio projekta jeste izmjena i unifikacija

Karate klub “REI”: Ekipa kadeta najbolja na “Pljevla Open 2023”
Karate klub “REI”: Ekipa kadeta najbolja na “Pljevla Open 2023”

Karate klub “REI’’je prošle subote učestvovao na 17. Medjunarodnom karate turniru “PLEVLJA OPEN 2023” u Pljevljima. Takmičari KK “REI ‘’ još jednom su dokazali da su najboli takmičari:

Taekwondo klub Ulcinj: OSAM MEDALJA SA TURNIRA U OHRIDU
Taekwondo klub Ulcinj: OSAM MEDALJA SA TURNIRA U OHRIDU

Tokom vikenda, 25. marta u Makedoniji, Ohrid, održan je Međunarodni tekvondo turnir “Ohrid Open 2023” koji je okupio oko 450 takmicara, 24 kluba iz 5 zemalja regiona. Taekwondo klub Ulcinj

U čevtrtak: PROMOCIJA VRIJEDNE KNJIGE PROF. JUSUFA LIKE
U čevtrtak: PROMOCIJA VRIJEDNE KNJIGE PROF. JUSUFA LIKE

U sklopu Dana Opštine Ulcinj, narednog četvrtka, 30. marta, biće održana promocija knjige “Dasma e Ulqinit” (Ulcinjska svadba) profesora Jusufa-Cufa Like. Riječ je o sveobuhvatnom djelu o identitetu ulcinjskih

G.Karamanaga: Veslima od Šibenika do Ulcinja
G.Karamanaga: Veslima od Šibenika do Ulcinja

Selatin Tino Voglić je treće dijete Nurije i Ćazima Voglića. Njihova kuća je bila na južnom dijelu grada,stotinak metara udaljena od mora. Izučio je stolarski zanat i od malena pomagao siromašnoj familiji.

Velika pobjeda „Otrant Olympica“: SAVLADAN U GOSTIMA VODEĆI TIM NA TABELI
Velika pobjeda „Otrant Olympica“: SAVLADAN U GOSTIMA VODEĆI TIM NA TABELI

Fudbaleri „Otrant Olympica“ ostvarili su u subotu veliki uspjeh u Beranama protiv domaće ekipe, lidera na tabeli druge crnogorske fudbalske lige. Oni su ekipu „Berana“ savladali rezulatom 1:0 golom centrarfora