Zenka: Ima ozbiljnih indicija da će biti pokušaja kupovine glasova i ostalih marifetluka u Ulcinju

Lider Demokratske unije Albanaca Mehmet Zenka kazao je da ima ozbiljnih indicija da će njihovi politički
protivnici pokušati da, kupovinom glasova na ponovljenim izborima na jednom izbornom mjestu u srijedu, prekrajaju izbornu voljlu građana Ulcinja. Opštinska izborna komisija Ulcinj odlučila je da u srijedu budu ponovljeni izbori na jednom biračkom mjestu u tom gradu, nako što je usvojen prigovor koalicije “Za novi početak” (URA, DP, SD, SDP i AA) zbog nepravilnosti na biračkom mjestu br 5 II MZ, iza restorana Palma u Ulcinju.

Zenka kaže da se dogodilo ono što su, kako navodi, očekivali, a to je da njihov politički protivnik nema demokratski kapacitet da prihvati njihovu pobjedu.

“Desilo se ono što smo očekivali od naših političkih protivnika, a to je da nemaju demokratski kapacitet da priznaju našu pobjedu na lokalnim izborima. Ide se na prekrajanje izborne volje građana Ulcinja. Nema, međutim, problema, dobiće i u srijedu isti odgovor od građana”, kazao je Zenka.

Prema njegovim riječima, imamo ozbiljne indicije da će, ako izbore nijesu mogli da osvoje na demokratski način, ponavljenjem glasanja pokušati kupovinu glasova i ostalih marifetluka, da bi mogli da prekrajaju, odnosno promijene volju građana.

“Mi smo ubijeđni da će građani, ipak, znati da perpoznaju pravu vrijednost koja treba ovom gradu”, zaključio je Zenka.

 

Nosilac liste koalicije DPS-BS dr Haki Mavrić poručio je da ne očekuje promjenu nakon glasanja u srijedu. Smatra da će ponovljeno glasanje na jednom biračkom mjestu u Ulcinju potvrditi preliminarne rezultate lokalnih izbora u tom gradu.

“Očekujem potvrdu preliminarnih rezultata, očekujem da će građani podržati one koje su podržali i prvi put. Ne očekujem razliku. Očekujem da će Ulcinj uskoro formirati novu vlast. Koalicioni partneri treba da sjednu za sto i što prije dogovore formiranje vlasti”, kazao je Mavrić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Hotel “Nobel”: Otvorena izložba “Lavirint duše” Mirka Dragovića
Hotel “Nobel”: Otvorena izložba “Lavirint duše” Mirka Dragovića

U Ulcinju je, u hotelu “Nobel”, u utorak otvorena izložba slika “Lavirint duše” akademskog slikara Mirka Dragovića iz Podgorice. Izložbu su otvorili mr Amer Ramusović, direktor i glavni i odgovorni

Meta izabrala Httpool by Aleph za ovlašćenog prodajnog partnera u Crnoj Gori
Meta izabrala Httpool by Aleph za ovlašćenog prodajnog partnera u Crnoj Gori

Podgorica, 1. decembra– Httpool by Aleph i Meta najavili su da će ove dvije kompanije sarađivati u Crnoj Gori u okviru programa ovlašćenih prodajnih partnera kompanije Meta. Ovlašćeni prodajni partneri

CEDIS: I U ČETVRTAK BEZ STRUJE DIJELOVI ULCINJA
CEDIS: I U ČETVRTAK BEZ STRUJE DIJELOVI ULCINJA

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je Portalu Ul-info saopšteno da će u četvrtak, 8. decembra, u terminu 8 do 15 sati, bez struje ostati sljedeća naselja: dio naselja Kolomza, Pistula,

Predstavljen program Sweet December: MOŽEMO PRIVUĆI GOSTE IZ CIJELOG REGIONA
Predstavljen program Sweet December: MOŽEMO PRIVUĆI GOSTE IZ CIJELOG REGIONA

“Vjerujemo da imamo najljepšu manifestaciju koja će oživjeti Ulcinj u ovom periodu kojom možemo privući goste iz cijelog regiona”, kazali su u srijedu na predstavljanju programa manifestacije “Sweet December”

Kladionica Meridian: Fudbalski spektakl za pamćenje
Kladionica Meridian: Fudbalski spektakl za pamćenje

SPORTSKA KLADIONICA MERIDIAN OBEĆAVA FUDBALSKI SPEKTAKL – Najbolja ponuda specijala za Svjetsko prvenstvo u Kataru, najširiji spektar igara, bonusi, robni pokloni i još mnogo iznenađenja. Registrujte se