Živković: Ogriješili smo se u prethodnom periodu o Ulcinj i Ulcinjane

Na Opštinskoj izbornoj konferenciji DPS Ulcinj birao je članove Opštinskog odbora. Konferenciju je otvorio predsjednik Demokratske partije socijalista Danijel Živković.
Kako je saopšteno iz stranke, nakon kratke restrospektive onoga što je DPS uradio, kako na lokalnom, tako i na državnom nivou, Živković je istakao da se ozbiljna i odgovorna politika prvo bavi sobom, pa tek onda političkom konkurencijom.
„Vrijeme provedeno u opoziciji dalo nam je dobru sliku o tome šta treba da promijenimo u našem pristupu i gdje smo to griješili u prethodnom periodu. Tačno je, uradili smo dosta za Crnu Goru, obnovili smo nezavisnost, trasirali smo evropski put, ali smo se posljednih godina udaljili od onoga što je suština bavljenja politikom – građani i poboljšanje životnog standarda. Počeli smo da se zanosimo da ne možemo biti poraženi i dobili smo opomenu 30. avgusta. I dobro je što je tako, da bismo i sami shvatili gdje to griješimo i šta treba ispraviti da bismo ubuduće bili sastavni dio vlasti. Moramo se posvetiti građanima i to je jedini put u uspješnu politiku. Ukoliko tako budemo radili i ovdje, u Ulcinju, nemam dilemu da ćemo i nakon dvije godine, nastaviti ovdje da vršimo vlast“, izjavio je Živković.

Navodi se da je Živković prisutne podsjetio da je DPS pretodne četiri godine preživjela veoma težak period.
„Projekcije da ćemo nestati, medijska satanizacija, kriminalizacija prethodnog sistema vrijednosti i pojedinaca iz toga sistema, pokušaj iz različitih regionalnih centara, a posebno iz Beograda, da se nametne teza kako je ovo kriminalizovano društvo, suverenisti i oni koji su učestvovali u obnavljaju crnogorske nezavisnosti su svi pod velom kriminala i korupcije. Generalizacija da bi se oštetila jedna ideja i da se opravda teza da je Crna Gora nastala kao privatna država. Nakon četiri godine provedene u opoziciji uspjeli smo da osnažimo našu partiju, što se dokazalo na prethodno održanim lokalnim izborima, a sve zahvaljujući ljudima koji su ostali istrajni i vjerni principima DPS-a, koji nijesu posustali pred naletom političkog i svakog drugog revanšizma, koji vjeruju u ovu ideju.

Trudićemo se da gradimo partnerstva na političkoj sceni na zdravim osnovama, da se dogovaramo o ključnim pravcima djelovanja, ako to ne može, čekaćemo našu šansu još neko vrijeme, jer onako kako sada Vlada radi daje nam dovoljno razloga da vjerujemo da ona neće još dugo potrajati. Čuli ste šta je njihov plan – uvesti dvojno državljanstvo i tako se, mirnim putem, najlakše obračunati sa Crnom Gorom, a potom mijenjati državne simbole, Ustav… To nećemo dozvoliti. Ne moramo biti vlast na državnom nivou, ali bićemo brana takvom naumu. Jer pod mentorstvom Beograda mi smo danas posvađani sa svima u regionu, a što je najgore izlazeći u susret njima, mi smo se posvađali i sa Srbijom. Niko nas više ne gleda prijateljski. I niko normalan se ne raduje tome“, istakao je Živković.

„U Ulcinju smo napravili koalcioni aranžman, nemamo problem da se dogovaramo o pravcima djelovanja, nema prostora za sujetu. Isto tako možemo uraditi i na državnom nivou. I ova vlast u Ulcinju napravljena je da zajednički doprinesemo poboljšanju kvaliteta života građana ovog grada. Ogriješili smo se u prethodnom periodu o Ulcinj i Ulcinjane, sada ćemo gledati šta možemo promijeniti i izvršiti pritisak iz poslaničkih klupa da se više izdvaja za Ulcinj“, kazao je Živković, primijetivši da se crnogorske finansije danas ne vode uspješno.

„Ne možemo živjeti bolje ako se konstantno zadužujemo. DPS izlazi brzo sa ozbiljnim ekonomskim programom koji su sastavili eksperti ekonomske struke, koji na ozbiljan i sistemski način odgovara na pitanje kako da dobijemo sredstva da poboljšamo životni standard, kako da privučemo strane investitore, koje to zakone treba da izmijenimo, šta treba umanjiti i gdje povećati, kako bi se povećao životni standard građana“, zaključio je Živković.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Đerić: MANJE SIVE EKONOMIJE U ULCINJU, NEMA SELEKTIVNOSTI U NAŠEM RADU

TV CG, Naši u svijetu: HEROJI NJUJORKA IZ ULCINJA

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Albanija radi: ZAVRŠAVA SE PUT ŠENGJIN-VELIPOJA, ULCINJ MNOGO BLIŽI TIRANI
Albanija radi: ZAVRŠAVA SE PUT ŠENGJIN-VELIPOJA, ULCINJ MNOGO BLIŽI TIRANI

Albanski premijer Edi Rama danas je (uz ove fotografije) objavio da će uskoro biti završeni radovi na putu od Šenđina (Shëngjin) do Velipoje. Na ovaj način skratiće se povezanost ova dva albanska turistička

CEDIS: U PONEDJELJAK I UTORAK DJELOVI ULCINJA BEZ STRUJE
CEDIS: U PONEDJELJAK I UTORAK DJELOVI ULCINJA BEZ STRUJE

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je Portalu Ul-info saopšteno da će u ponedjeljak i utorak, 22. i 23. jula, bez struje ostati sljedeća naselja:   u ponedjeljak: – u terminu

Bajraktari:  I LOKALNA VLAST SNOSI ODGOVORNOST ZA LOŠU TURISTIČKU SEZONU
Bajraktari:  I LOKALNA VLAST SNOSI ODGOVORNOST ZA LOŠU TURISTIČKU SEZONU

Predsjednik Opštinskog odbora Građanskog pokretsa URA i bivši predsjednik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari rekao je da će Ulcinj, ove godine, nažalost, imati jednu od najlošijih sezona zadnjih decenija.

Bar: Sklonište za žene i djecu žrtve nasilja dobilo licencu za rad
Bar: Sklonište za žene i djecu žrtve nasilja dobilo licencu za rad

Nevladino udruženje Lea Bar dobilo je licencu za Sklonište za žene i djecu žrtve nasilja u Baru. U skladu sa  standarima Sklonište je na tajnoj adresi, kapaciteta osam osoba i radi svakodnevno 24 sata.

Solana: NEMA PROIZVODNJE SOLI, ALI STANJE SE POBOLJŠAVA
Solana: NEMA PROIZVODNJE SOLI, ALI STANJE SE POBOLJŠAVA

Ulcinjska solana je dugi niz godina imala problema sa zadržavanjem vode. Oštećeni i zapušteni nasipi su vremenom popustili i sa vodom se nije moglo upravljati. Kako se ističe, prošle godine predstavnici