PROMOCIJA INOVATIVNOG MODELA U TURIZMU – WORKATION

U okviru projekta „Od fiktivnih do stvarnih hotelskih ideja za inovativne oblike turizma“ podržanog u sklopu programa Interreg IPA South Adriatic 2021/2027, u Ulcinju će se 24. aprila 2024. u Hotelu Mediteran organizovati radionica pod nazivom ”Workation – inovativni model turizma”.

Opšti cilj ovog projekta je poboljšanje sposobnosti razvoja inovativnog oblika turizma poznatog kao ”workation” u prekograničnom području, kojeg karakterišu ekonomski i društveni efekti.

Radionica će biti posvećena razjašnjavanju cilja projekta, planiranih aktivnosti i očekivanih rezultata, kao i stvarnih interesa prekograničnih turističkih operatera za inovativne oblike turističkog gostoprimstva koji će im omogućiti da unaprijede svoje poslovanje.

Tokom radionice će se diskutovati i o ugostiteljskoj industriji u Crnoj Gori, novim oblicima eko-turizma i održivih trendova u turizmu, definisanju koncepta “workation” – kako na najbolji način kombinovati posao i odmor, odnosno novu vrstu putovanja.

Takođe će se analizirati jake i slabe strane hotelske industrije u prekogrančnoj regiji kroz prizmu koncepta “workation”, ali takođe prijetnje i mogućnosti koje ovaj novi model u turizmu donosi.

Na radionici će govoriti predstavnici Nacionalne Turističke Organizacije Crne Gore, Opštine Ulcinj, Univerziteta u Skadru, predstavnici partnerskih organizacija iz Italije i Albanije,turističkih kompanija, poslovnih asocijacija, javnih institucija, turoperateri iz regiona i drugi učesnici događaja.

Agenda radionice se nalazi OVDJE.

Projekat realizuju: Vodeći partner – Univerzitet Salento(Lecce, Italija); Sviluppo Italia (Molise, Italija), “People in focus” (Albanija) i NVO Novi Horizont (Crna Gora).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Đerić: MANJE SIVE EKONOMIJE U ULCINJU, NEMA SELEKTIVNOSTI U NAŠEM RADU

TV CG, Naši u svijetu: HEROJI NJUJORKA IZ ULCINJA

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Sud za prekršaje: DRŽAVLJANIN ALBANIJE UPUĆEN U ZATVOR U SPUŽ
Sud za prekršaje: DRŽAVLJANIN ALBANIJE UPUĆEN U ZATVOR U SPUŽ

Državljanin Albanije Z.L. (44) osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 15 dana, saopšteno je iz Suda za prekršaje. “On je sinoć oko 21

CEKUM: URUČENE KNJIGE ULCINJSKIM ŠKOLAMA
CEKUM: URUČENE KNJIGE ULCINJSKIM ŠKOLAMA

JU Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore nastavila je akciju pod  nazivom „Naše knjige u vaše škole“. Cilj da se pojedinim  školama

Mladi i ljudska prava: TEŽNJA ZA BOLJE DRUŠTVO U KOJEM ŽELE ŽIVJETI
Mladi i ljudska prava: TEŽNJA ZA BOLJE DRUŠTVO U KOJEM ŽELE ŽIVJETI

Prošlo je više od 75 godina od donošenja Opšte deklaracije o ljudskim pravima koja u središte stavlja dostojanstvo i pravednost te jednakost svih ljudskih bića.

Zbog napada na kolegu: PROTEST ULCINJSKIH ADVOKATA
Zbog napada na kolegu: PROTEST ULCINJSKIH ADVOKATA

Ispred zgrade Osnovnog suda u Ulcinju danas su se, na poziv Advokatske komore Crne Gore, okupili ulcinjski advokati kako bi izrazili protest zbog napada na

Švajcarska: SASTANAK KOMITETA O PRAĆENJU DISKRIMINACIJE ŽENA U CRNOJ GORI
Švajcarska: SASTANAK KOMITETA O PRAĆENJU DISKRIMINACIJE ŽENA U CRNOJ GORI

U Ženevi se danas održava sastanak Komiteta koji prati sprovođenje Konvencije za eliminaciju svih oblika diskriminacije žena. Delegaciju Crne Gore, koju čini 21 član, predvodi